До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Партнер дистанції 21 км
  • Офіційний хронометрист
  • Благодійний партнер
  • Спонсор дистанції 10 км
  • Генеральний партнер
  • Cпортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Під патронатом

Новини

11.09.2019

10 причин вийти на пробіжку з другом

 

Раніше ми вже розповідали про 10 причин вийти на пробіжку наодинці. Але варто визнати: тренування, проведені з друзями – це теж незабутній досвід. І ось чому:

1. Є з ким поговорити

Якщо біг наодинці допомогає розрядитися та навести порядок у своїй голові, то пробіжка наодинці – це крута можливість задовольнити свою потребу в спілкуванні. Ви можете поговорити про погоду, останні новини, чутки – а то й просто попліткувати.

Більше того, професійні тренери радять більшість тренувань проводити у “розмовному темпі” – таким чином, щоб ти міг говорити повними реченнями, не збиваючи дихання. І під час пробіжки з другом ти зможеш контролювати свій темп, не зациклюючись на ньому: адже іноді хочеться просто поговорити!

 

2. Легко втратити лік часу (і кілометрам)

У гарній компанії біжиться легше – то є факт. Якщо ви просто біжите разом і насолоджуєтеся цим – ви можете бігти значно довше, витрачаючи менше сил, аніж під час самостійної пробіжки.

На останньому київському Long Training наші шпигуни підслухали декілька розмов, одна з яких добре ілюструє цей бігунський лайфхак: “Одного разу я вийшла на пробіжку з татом. Це була моя найдовша пробіжка, я ніколи так довго не бігала. Причому ми не розмовляли – просто бігли разом. Мені було дуже комфортно, і я навіть не дивилася на годинник”.

 

3. Спільна пробіжка – це причина зустрітися і провести час разом

Дім, робота, робота, дім, важливі зустрічі, навчання, тренінги, відрядження. ХХІ століття – епоха шаленого життєвого ритму, і іноді на зустріч з близькою людиною просто не вистачає часу. Спільна пробіжка – чудова можливість провести час разом, особливо тоді, коли його немає. Марі Карачина рекомендує!

 

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Life hack how to spend more time together when you have no time ❤️ #давайбігтиразом

Публикация от Mary Karachyna | Running Coach (@skinny.strong)


4. Можна бігати наввипередки

Якщо ж ти фанат веселощів та розваг, та ще й не проти пригадати дитинство – бігай з другом наввипередки. Пограйте у квача, подуркуйте: біг – це не лише про серйозність. Іноді потрібно просто розслабитися, вдихнути на повні груди і шаленіти.

Ти й сам не помітиш, як твої результати покращаться.

 


5. Досвідчений напарник допоможе проконтролювати техніку бігу

Як ставити стопу, правильно дихати, працювати руками – ці запитання часто задають собі початківці. Якщо ж у тебе є більш досвідчений друг-бігун, ти завжди можеш  проконсультуватися в нього. А на спільному тренуванні він проконтролює твоє техніку бігу та вкаже на помилки, яких ти не помічав раніше.

А ще – підтримає і потягне за собою. Навіть якщо ти не будеш до цього готовий.

 

6. А з недосвідченим напарником можна, навпаки, удати з себе профі

Начепи на обличчя зверхню посмішку і розкажи другові, як ти пробіг марафон, а на фініші тобі плескав сам Еліуд Кіпчоге. Навіть якщо цей марафон – це 5 км на минулорічному Wizz Air Kyiv City Marathon, до фінішу ти ледве доповз, а Кіпчоге – це твоя мама, яка дізналася про твою участь за дві години до старту і ледве відпустила тебе на забіг.

Ти – бігун і ти – крутий, як Джейсон Стейтем. Пам’ятай про це.

 

 

7. У тебе завжди напохваті людина, яка може тебе сфотографувати
Якщо після тренування ти не розмістив звіт про це у соцмережах – тренування не зараховується. Про це знають усі бігуни. Отже, тобі просто необхідні круті фото з пробіжки – а хто, як не друг і напарник, пофотографує тебе о шостій ранку на фоні світанку?

 

8. Ти не даш собі послаблень

Коли ти домовляєшся про спільну пробіжку з другом, кількість можливих відмазок від тренування різко падає. Тебе витягнуть з ліжка удосвіта (якщо тільки ти не виявишся більш ініціативним), потягнуть на 7 км замість запланованих п’яти.  

Більше того – ви мотивуватимете один одного. Адже не хочеться зупинятися чи переходити на крок, якщо твій друг усе ще біжить. І навіть якщо він уже давно думає про те ж саме, він ніколи тобі не зізнається. Тому разом ви здатні на більше.

 

9. Ти прогресуватимеш швидше

Згідно з думкою багатьох тренерів, бігуни, які ходять на пробіжки не самі, прогресують швидше.

Чому? Загадка. Але не виключено, що саме через оцю вічну змагальність, коли ти не хочеш здаватися раніше, ніж твій напарник і суперник.

 

10. А після тренування можна сходити поснідати разом

І, як нам здається, це найкраща мотивація вийти на пробіжку разом!

            

А ми нагадуємо: вже 5-6 жовтня у Києві відбудеться наймасовіший біговий захід цього року – ювілейний 10-ий Wizz Air Kyiv City Marathon 2019.

Навіть за мінімального рівня підготовки ти ще цілком можеш встигнути підготуватися до забігу на 4,2 км. Можливо, саме він стане для тебе додатковою мотивацією для пробіжок?

Тоді швидше реєструйся!