До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Партнер дистанції 21 км
  • Офіційний хронометрист
  • Благодійний партнер
  • Спонсор дистанції 10 км
  • Генеральний партнер
  • Cпортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Під патронатом

Новини

03.10.2018

Вже цими вихідними вулицями міста бігтимуть 11 500 учасників 9th Wizz Air Kyiv City Marathon

 

03 жовтня в “Це Хабі” відбувся прес-сніданок з нагоди проведення міжнародного київського марафону 9th Wizz Air Kyiv City Marathon, який вже вдев’яте пройде в Києві 07 жовтня. Учасники прес-сніданку: генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький, Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, Голова “Національної ради спортивної реабілітації захисників України” Вадим Свириденко, маркетинг менеджер Under Armour Ukraine Павло Колесник, PR – менеджер “Української біржі благодійності” Тетяна Райкова, та акторка, телеведуча, автор проекту Kartata Potata, учасник “Фандрайзинг марафону “Даша Малахова.

 

Цього року організатори компанія Run Ukraine очікують 11 500 бігунів з 45 країн світу.

 

 

“Метою цього марафону є не просто біг, а ті цінності, які хочеться сьогодні прищеплювати і розвивати в нашому суспільстві. За кожним учасником цього марафону стоять унікальні історії. Коли 9 років назад з’явилася ідея організувати марафон, я керувався саме цими мотивами. І радий, що ці цінності поділяють і тисячі людей, які щорічно виходять на старт, а це зірки шоу-бізнесу, політики, ті хто виходять з благодійною метою і ті, хто зараз будує наше з вами майбутнє. Я вдячний усім учасникам, партнерам та спонсорам за те, що ми всі разом створюємо такий унікальний проект. До зустрічі 7 жовтня на 9th Wizz Air Kyiv City Marathon”прокоментував генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

 

Маршрут головного бігового старту Києва пролягатиме центральними вулицями міста в одне коло. Старт та фініш усіх дистанцій запланований на центральній вулиці міста Хрещатик. Докладніше з маршрутами різних дистанцій можна ознайомитися на сайті заходу.

 

Цього року призовий фонд збільшений та складає 143 500 гривень. Нагороджувати будуть абсолютних переможців серед чоловіків та жінок на дистанції 42,195 км. Він буде розподілений між п’ятьма першими фінішерами серед чоловіків та жінок в абсолютній першості, грошову винагороду також отримають ті учасники, що посядуть перше, друге і третє місця в семи вікових категоріях серед чоловіків та жінок.

 

“Ми з гордістю виступаємо спонсором Wizz Air Kyiv City Marathon 2018. У цьому році він зустріне більше 11 000 бігунів з 45 країн світу. Ми завжди пропагували активний спосіб життя і мобільність, що підтверджується тим, що ми щорічно спонсоруємо більше 7 бігових подій в країнах Центральної та Східної Європи. Бажаю Вам плідної зустрічі сьогодні і сподіваюся зустріти Вас на старті 7 жовтня!”звернулася через відеозвернення Тамара Валуа, керівник відділу комунікацій компанії Wizz Air.

 

У програмі марафону заплановано шість індивідуальних забігів на таких дистанціях: 42,195 км, 21,0975 км, 5 км та благодійні дистанції на 5 км під назвою Avon Pink Run та на 2 км. У 2018 році вперше пройде естафетний забіг: 3х10 км+1х12 км Wizz Air Kyiv City Marathon Relay.

 

“Для нас, як для бренду, який тільки перший рік представлений в Україні, велика честь бути спортивним партнером бігових заходів Run Ukraine. Ми раді бути частиною найбільшої, найактивнішої і стрімко зростаючої аудиторії – аудиторії бігунів.”– прокоментував маркетинг менеджер Under Armour Ukraine Павло Колесник.

 

Традиційно під час Київського марафону відбудеться Family Run, участь у якому може взяти сімейна команда у будь-якому складі, навіть батьки з маленькими дітлахами на руках та у візочках. Кожен учасник цієї дистанції отримає фірмові футболки. Також традиційно відбудеться дитячий забіг на дистанціях: 1000 м, 500 м та 100 м, на фініші яких кожен маленький учасник отримає свою власну медаль.

 

Вдруге під час Київського марафону відбудеться забіг на 5 км A Pink Run. 1 000 учасників бігтимуть заради боротьби з раком молочної залози. Усі кошти зі стартових внесків буде перераховано на придбання цифрового мамографу для регіонального державного медичного закладу, за допомогою якого рання діагностика раку молочної залози стане більш доступною у регіонах України. Серед тисячі учасників Avon Pink Run вперше будуть не тільки жінки, а й чоловіки. Кожен учасник забігу отримає фінішну медаль.

 

Цього року на київському марафоні  9th Wizz Air Kyiv City Marathon вперше на старт абсолютно нової дистанції у 10 км під назвою “Гордість Нації: ветеранська десятка” вийдуть ветерани війни, родин загиблих, волонтери, громадські діячі та ветерани інших країн. Це соціальна ініціатива, яка має на меті привернути увагу суспільства до проблем ветеранів, а також показати важливість спорту в їхньому житті. Вся країна побачить, що українська ветеранська громадськість може бути єдиною сильною і вольовою командою, яка разом здатна подолати будь-які перешкоди. Участь в забігу братимуть різні роти та взводи української армії, ветерани бойових дій, колишні бійці АТО, добровольці, діючі військовослужбовці, а також для участі запрошені військові з 7-ми країн світу: США, Великобританії, Канади, Литви, Данії, Грузії, Польщі.

 

“Я хочу подякувати Run Ukraine за можливість нашим ветеранам взяти участь в марафоні, оскільки вона дуже важлива для нас. Раніше я вже бігав в забігах Run Ukraine в рамках проекту “Переможці” і ми збирали гроші на спортивні протези тим хлопцям, які були поранені в зоні АТО і вже 7 жовтня вони можуть вийти на старт “Гордість Нації: ветеранська десятка”. Ми залучаємо бігти 10 км в рамках цієї дистанції не тільки хлопців, які пройшли АТО і отримали поранення, а й міжнародних партнерів. Ми сподіваємося, що даний проект буде тільки розвиватися і в наступному році будуть і нові дистанції. Тому я запрошую всіх прийти підтримати 7 жовтня не тільки наших хлопців, які будуть бігти 10 км, а і всіх учасників”сказав Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників АТО, Голова” Національної ради спортивної реабілітації захисників України “Вадим Свириденко.

 

На дистанції 2 км в рамках 9-го Київського марафону відбудеться благодійний забіг, цього року учасники марафону збиратимуть кошти на обладнання кабінету реабілітації ДУ Інституту травматології та ортопедії НАМН України. Адже саме до цього клінічного закладу щорічно звертаються за допомогою тисячі пацієнтів (серед них і легкоатлети), які мають захворювання суглобів під назвою остеоартроз. Для повноцінної та швидкої реабілітації потрібне належне сучасне обладання, якого у ДУ Інституту травматології та ортопедії НАМН України наразі недостатньо. Навесні під час 8th Nova Poshta Half Marathon було зібрано 120 000 грн на придбання обладнання для цього кабінету, проте цього недостатньо для надання повноцінної реабілітації пацієнтам.

 

Не обов’язково бути професійним атлетом, щоб подолати марафонську та півмарафонські дистанції. На 21,0975 км вже зареєструвалась і планує бігти телеведуча «1+1» Марічка Падалко, народний депутат України Єгор Соболєв, телеведучі Анатолій Анатоліч та Слава Варда, співачка групи А.Р.М.І.Я Світлана Сафронова, ведуча Kiss Fm Ірина Філатова. Зіркові учасники очікуються і на інших дистанціях. На старт дистанції 5 км вийдуть: телеведучі Олена Філонова, Анастасія Даугуле, Мирослава Ульянина та співачка TAYANNA. Зіркові учасники очікуються і на інших дистанціях: Артем Гагарін, продюсер Ірина Горова, Президент Торгово-промислової палати Геннадій Чижиков, Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон та Посол Лівану в Україні Алі Дахер та багато інших.

 

В рамках київського марафону пройде 10-ий ювілейний “Фандрайзинг марафон”. Його мета – збір коштів на підтримку проектів 15-ти благодійних фондів на платформі Української біржі благодійності та фонду Таблеточки. Збір коштів триватиме до 12 жовтня включно.

 

До “Фандрайзинг марафону” долучилися також зіркові фандрайзери: бізнесмен та шоумен Гарік Корогодський, співак Артем Півоваров, телеведучий Сергій Никітюк, акторка, телеведуча та ресторатор Даша Малахова, футболіст Національної Збірної України Жуніор Мораес, акторка студії “Квартал 95” Олена Кравець, актор Володимир Горянський та багато інших.

 

“Я дуже вдячна всім за те, що я буду бігти 7 жовтня Wizz Air Kyiv City Marathon, оскільки я взагалі не бігун і ніколи не бігала, але я вже місяць тренуюся. Я біжу за благодійний фонд “Отчий дім”, “Театр на Подолі”, за Kartata Potata і за УББ. Я ще раз висловлюю подяку за цю можливість бути причетною до благодійності та бігу” – поділилася актриса, телеведуча, автор проекту Kartata Potata, учасник “Фандрайзинг марафону “Даша Малахова.

 

Що стосується головних медалей фінішерів дистанції 42,097 км та 21, 0975 км, вони відрізняються дизайном від минулорічних. Цього року на медалях буде зображений символ Києва – каштан. Окрім фінішерів головної дистанції, медалі отримає кожен учасник естафетного забігу, які цього року виконані у вигляді сходинок та символізують те, що для досягнення своєї мети команді потрібно здолати шлях вгору.

 

Нагадаємо, що Київський марафон 9th Wizz Air Kyiv City Marathon – один із семи етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти в п’яти містах України: Київ, Дніпро, Львів, Одеса, Запоріжжя. Ліга орієнтована на любителів бігу, серед яких по завершенню останнього етапу визначать переможців серед чоловіків та жінок. Головний приз Run Ukraine Running League 2018  – участь у престижному міжнародному марафоні. Дистанції 42.195 км та 21.0975 км сертифіковано AIMS. Цього року Київський марафон отримав найвищу оцінку – 5 зірок від Європейської легкоатлетичної асоціації. Це найвищий рівень сертифікації та оцінювання, який розроблений провідними фахівцями Європи.

 

УВАГА: 07 жовтня, у зв’язку із проведенням масової бігової події, рух автотранспорту буде ускладненим у місті! Ознайомитись із графіком перекриття можна на офіційному сайті події:  https://kyivmarathon.org/

#давайбігтиразом!

 

Для ЗМІ:

Реліз укр.:https://goo.gl/mVQdA2

Реліз рос.:https://goo.gl/Yaoo4y

Завантажити фото з прес-сніданку: https://fex.net/835269829906

 

Контакти:

Оксана Модієвська

email: [email protected]

тел.: 050 243 71 50

Вікторія Веремієнко

email:[email protected]

тел: 067 995 27 67