До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Партнер дистанції 21 км
  • Офіційний хронометрист
  • Благодійний партнер
  • Спонсор дистанції 10 км
  • Генеральний партнер
  • Cпортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Під патронатом

Новини

02.10.2023

В день захисників і захисниць України у Києві відбувся Київський марафон Незламності 2023

У Києві 30 вересня та 1 жовтня відбувся Київський марафон Незламності 2023 – благодійний забіг від Run Ukraine за підтримки державного банку країни, ПриватБанку. Захід об’єднав 6146 учасників, з них 5180 вийшли на старти у центрі Києва, на Трухановому острові. Серед учасників – сотні військових та ветерани на протезах.

Вдячні ЗСУ та всім нашим захисникам, завдяки їм Київський марафон Незламності можливий. Сьогодні ми біжимо, аби зібрати гроші на зброю, а також мотивувати людей займатися спортом та підтримувати себе ментально. Сила духу, яку продемонстрували наші ветерани на протезах, вийшовши на старти різних дистанцій, неймовірна.
Ми у Run Ukraine вдячні партнерам, департаменту молоді та спорту КМДА, кожному учаснику, які сьогодні продемонстрували свою Незламність, ставши частиною цієї події”, – прокоментувала Вікторія Веремієнко, директорка з маркетингу Run Ukraine.

Від імені ПриватБанку щиро вдячний за можливість підтримати марафон, і від себе особисто – за можливість пробігти свою дистанцію.
Перш за все, сьогодні ми усі вдячні військовим, завдяки яким цей захід став можливим. Київський марафон дав змогу українцям показати свою незламність, надихнув, і чи не найважливіше – став ще однією можливістю підтримати наших військових та ветеранів.
Мене вразила позитивна енергія, яка вирувала під час забігів, особливо у командах Superhumans та ветеранів. Це приклад, як працює інклюзія на практиці. Саме тому ПриватБанк не лише прагне зробити нашу країну економічно сильною, а й безбар’єрною. Беремо і творимо безмежні можливості!” – поділився Герхард Бьош, Голова Правління ПриватБанку.

10 лютого цього року 19-річна військова Руслана Данілкіна, внаслідок обстрілу втратила ногу, але не силу духу. Вже за 8 місяців на Київському марафоні Незламності вона подолала дистанцію 5 км разом з побратимами з центру Superhumans. А військовий ветеран Герман Золоторьов, який втратив руку, пробіг 5 км за 23 хвилини це 41 результат з-поміж 602 чоловіків на цій дистанції. .

В основний день заходу, 1 жовтня, на старт вийшли також ветерани російсько-української війни та діючі військовослужбовці, які отримали важкі поранення на фронті і пройшли, або зараз проходять, реабілітацію в центрі Next Step в Ірпені, що працює з 2018 року і є проєктом американського благодійного фонду Revived Soldiers Ukraine.

Серед них були Володимир Товкис, військовий НГУ, золотий призер Ігор Нескорених в Дюсельдорфі, Владислав Жайворонок, боєць полку “АЗОВ”, Андрій Дячишин, військовий 24 ОМБР, військовий ССО Юрій Поліванський, військовий 79 ОДШБР Михайло Наливайко, військовий 206 ОБТРО Артем Мороз та військовий МВС Ростислав Приступа.

Цьогоріч Київський марафон Незламності 2023 мав важливу благодійну складову: на даний момент захід вже зібрав мільйон гривень на закупівлю військової техніки для ЗСУ через UNITED24, державну фандрейзингову платформу, започатковану Президентом України Володимиром Зеленським. І реєстрація на онлайн дистанції триватиме до 3 жовтня.

Переможцями заходу на основній дистанції, 42.195 км, в абсолюті стали Микола Давиденко, який фінішував з часом 2:27:46 та Олена Шевченко з результатом 3:04:16.

Окрім основної дистанції в 42.195 км, також були проведені змагання з бігу на інші дистанції: 21 км, 10 км, Ветеранська десятка, 5 км та дитячі старти.

На цьогорічному Київському марафоні Незламності був солд-аут: усі реєстрації на всі дистанції були розкуплені заздалегідь. Також захід зібрав чимало глядачів та вболівальників – кияни та гості міста прийшли підтримати атлетів та наших військових.

Загальний призовий фонд змагань цього року склав 74 000 тисячі гривень. Серед бігунів, які пробігли марафон, було визначено по 5 призерів в абсолюті серед жінок та чоловіків.

Всі учасники заходу, які подолали свою дистанцію, отримали пам’ятну медаль фінішера.

Переможці дистанції 42.195 км в абсолюті:

Чоловіки:
Микола Давиденко — 2:27:46
Олег Цибін — 2:31:33
Денис Галушко — 2:32:58

Жінки:
Олена Шевченко — 3:04:16
Олена Лазарева — 3:08:13
Ірина Згурська — 3:18:50

Переможці дистанції 21.097 км в абсолюті:

Чоловіки:
Максим Аненко — 1:12:03
Владислав Мочоний — 1:12:21
Ігор Панченко — 1:14:14

Жінки:
Ольга Нижник — 1:17:50
Анна Шустова — 1:19:16
Вікторія Чайка — 1:25:44

Організатор – Run Ukraine
Генеральний партнер – ПриватБанк
Спортивний партнер – Under Armour
Благодійний партнер – UNITED24

Довідка:
ПриватБанк – найбільший державний банк України. На сьогодні в банку обслуговуються понад 18 мільйонів активних клієнтів, а загалом його послугами користуються 70% українців. Банк є лідером в роздрібному сегменті та активно впроваджує послуги для малого та середнього бізнесу, має потужну цифрову екосистему та розгалужену мережу відділень, банкоматів, терміналів самообслуговування, POS-терміналів по всій території країни.
Робота ПриватБанку спрямована на розвиток економіки України, підтримку українців та українського бізнесу і під час війни. Беремо і робимо!

Run Ukraine – організатор наймасштабніших бігових заходів України. З 2010 року компанія провела понад 30 міжнародних змагань для любителів бігу та спортивних ентузіастів. Місія Run Ukraine – організовувати спортивно-масові події найвищого рівня, надихати та мотивувати людей займатися бігом.