До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Партнер дистанції 21 км
  • Офіційний хронометрист
  • Благодійний партнер
  • Спонсор дистанції 10 км
  • Генеральний партнер
  • Cпортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Під патронатом

Новини

02.06.2021

Корпоративні забіги Run Ukraine: досвід компанії ПУМБ

Продовжуємо нашу регулярну рубрику, де ми розказуємо про команди, які беруть участь в корпоративних забігах Run Ukraine. У формі коротких бліц-опитувань учасники діляться своїми враженнями та найяскравішими спогадами.

 

Ми впевнені, що біг — ефективний інструмент тімбілдінгу, який позитивно впливає на командний дух співробітників, запалює жагу до досягнень, як у спорті, так і в роботі. Та головне — кожен учасник команди розуміє, що без його особистого внеску неможливо досягти спільної мети, адже результат залежить від зусиль усіх членів команди.

 

Герої нового випуску — команда компанії ПУМБ, яка брала участь у Київському півмарафоні та Wizz Air Kyiv City Marathon.

 

Поділіться своєю біговою історією: як давно ви усією командою берете участь у забігах?

 

Сучасну історію становлення PUMB RUN можна рахувати від 2012 року, коли ПУМБ почав щорічно брати участь в благодійному «Пробігу під каштанами».

У 2017 ми від ПУМБ заявились на 7-й Київський півмарафон командою із 20 людей. Через рік, у квітні 2018 року, на 8-му Київському півмарафоні наc було вже 48 спортсменів. У 2019 році команда PUMB RUN налічувала 54 учасника. У 2020 році ми бігли онлайн київський марафон із командою у 100 колег. Восени 2021 року плануємо взяти участь у 12th Wizz Air Kyiv City Marathon командою зі 116 бігунів. 

Раніше обирали півмарафон, бо це найбільший Київський весняний забіг, а ще тому що старт і фініш відбувається на Контрактовій площі, де у ПУМБ розташовані офіси.

 

Як участь у забігах вплинула на робочі процеси: ефективність, продуктивність, організованість? Як спільні заняття спортом змінюють стосунки в колективі?

 

В кінці 2019 року у нас в банку зібралась ціла група ініціативних спортсменів і ми вирішили стимулювати щоденну бігову активність наших колег. Для цього створили групи в нашій внутрішньобанківській мережі та в Strava. Із останньої ми парсимо дані для ведення рейтингу наших бігунів. Також із січня 2020 року та до початку пандемії ми проводили щотижневі тренування із тренером на Олімпійському стадіоні. З 2021 року ми перейшли на консультації з тренером та побудову спортивних планів через TrainingPeaks.

Цьогоріч в квітні ми організували власний онлайн-забіг із дистанціями від 5 до 42 км. Так як ПУМБ представлений по всій країні, то і учасники були з усіх регіонів!

Для того, щоб нашим тренуванням додати ще більше мотивації та сенсу, за кожну пробіжку від 3 км у PUMB RUN в Strava ми нараховуємо 20 грн до благодійного фонду “Таблеточки”, який опікується онкохворими дітьми. За 2020 рік ми набігали-назбирали 100 тисяч гривень — провели більше 4,6 тисяч тренувань.

Наразі PUMB RUN це:

 

Як спільні заняття спортом вплинули на стосунки у колективі?

Ми стали однією командою не тільки на тренуваннях, але й у повсякденному житті. Ми швидше вирішуємо робочі питання, легше знаходимо спільну мову, підтримуємо один одного порадами та досвідом.

 

 

Поділіться найяскравішим спогадом із забігів

 

Найбільший спогад, мабуть, це проведення нашого першого власного забігу. Ми були і організаторами, і бігунами, і суддями, які обирали переможців конкурсу фото. Ми навіть створили власну медаль клубу Become Digital. Stay Runner. Більшість з нас почали працювати дистанційно перейшли у віртуальний світ, але бігаємо у реальному, бо нас ніякі труднощі не зупинять.

 

Яку б пораду ви дали корпоративним командам, які хочуть почати бігати разом?

 

1)     знайдіть активних спортивних однодумців, які при цьому є досвідченими працівниками компанії. Ідеально, якщо серед тих, хто вас підтримує, будуть “особи, що приймають рішення”;

2)      організація спортивної активності для колег як факультативне заняття потребує доволі багато енергії та часу. Кращий результат виходить, якщо цим займається більше людей, які ділять обов’язки між собою;

3)      аргументи для обґрунтування витрат компанії на стимулювання заняттям бігом: регулярна бігова активність покращує роботу мозку, збільшує працездатність, рівень задоволеності життям та підвищує eNPS. Бігуни менше хворіють, більш стійкі до стресів, економлять компанії кошти, які витрачалися б на оплату лікарняних. А ще це недорогий спосіб прокачки сприйняття компанії як сучасного роботодавця, що дбає про своїх співробітників не тільки на роботі;

4)      організувати корпоративний біговий клуб базового рівня можна з мінімальним бюджетом;

5)      біг та спорт підвищують якість життя. Займатися їх просуванням — це робити світ краще!
 
Якщо ви хочете сформувати корпоративну команду та взяти участь у забігові, заповніть цю анкету. Наш менеджер обробить запит і зв’яжеться з вами найближчим часом.