До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Партнер дистанції 21 км
  • Офіційний хронометрист
  • Благодійний партнер
  • Спонсор дистанції 10 км
  • Генеральний партнер
  • Cпортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Під патронатом

Новини

25.05.2020

Антикоронавірусна підбірка № 8 від Тайлера Андерсона | «Бійцівський клуб», «Друзі» і музика, від якої хочеться бігти з усіх сил

Друзі, добрі новини — в Україні розпочато план поступового виходу з карантину, а це означає, що нам залишилось протриматись ще трохи. І цей час можна використати, аби переглянути цікаві фільми та послухати класну музику, яка заряджатиме бігти з усіх сил. Тож тримайте нову антикоронавірусну підбірку від оглядача фільмів, блогера, автора та ведучого youtube-каналу про кіно Geek Journal Тайлера Андерсона.

 

ФІЛЬМИ:

«Бійцівський клуб» Девіда Фінчера з Бредом Піттом і Едвардом Нортоном у головних ролях — це один із тих фільмів, які неймовірно сильно на мене вплинули. Кіно з гігантської літери «К», котре щоразу при перегляді змушує під іншим кутом подивитись на свої цінності та добряче отверезлює.

«Скотт Пілігрим проти всіх» Едгара Райта (насправді фільм спочатку був коротким відео, випадково знятим у кишені режисера Едгара Райта) — це той тип фільму, який можна ввімкнути взагалі на будь який сцені, і вона навіть у відриві від решти буде суцільним мега-шедевром. Мабуть, це єдиний фільм, який я передивлявся тричі поспіль.

«Скажений Макс: дорога люті» Джорджа Міллера. Часом сюжет взагалі нічого не значить. Часом одне велике суцільне видовище здатне прикувати тебе до крісла і не відпускати до самого кінця. «Скажений Макс» — це один з таких фільмів, які варто дивитись лише на екранах розміром з футбольне поле, аби оцінити весь масштаб дії. Рекомендую.

 

 

СЕРІАЛИ:

«Спільнота» — це однозначно шедевральний серіал від творців «Ріка і Морті». Нерідко стрічкам, попри всю дороговизну бюджету та спецефекти, просто не віриш. У «Спільноті» ж все навпаки, всі події відбуваються в одному коледжі, в офісних умовах. І навіть знаючи, що ситуація сміховинна, всерівно переживаєш за героїв.

«Scrubs» — ідеальний серіал для тих, хто любить як проревіти від сміху, так і поплакати, як закоханий жеребчик з нерозділеним коханням.

«Друзі» — однозначно «Друзі», тут можна і не пояснювати. Але я поясню. Мало того, що це культовий серіал, так його й дивитись можна в будь-якому віці, сприймаючи все абсолютно по-іншому. У школі для мене це були смішні дорослі, зараз «друзі» — це мої однолітки, а колись вони стануть для мене юною наївною молоддю, яка воістину жахатиме мене.

 

МУЗИКА:

Є такі гурти, чию музику ввімкнеш — і вже через дві секунди виникає бажання бігти з усіх сил. Наприклад:

Enter Shikari — британський пост-хардкор гурт, у якого кожен новий альбом — це міні-шедевр, який тотально відрізняється від попереднього та є обов’язковим до прослуховування.

 

Dance with the dead — синтвейв (напрям електронної музики — ред.) взагалі останнім часом став дуже популярним, тож і музикантів в цьому жанрі — як людей у маршрутці в час-пік. Але одними з найулюбленіших для мене залишаються круті каліфорниччани Dance with the dead.

Block Party — ще один британський гурт, котрий щоразу видає різний матеріал, але щоразу — прямісінько в сердечко. І щоразу їхні ламані нестандартні барабанні партії змушують мене бігти швидше.

 

ІГРИ:

Red Dead Redemption 2 — неймовірна гра про Дикий Захід. Давно вже минули ті дні, коли ігри були лише «піу-піу» та «паф-паф». За своїм рівнем кінематографічності RDR2 100 % дасть стусана значній кількості фільмів, як вітчизняних, так і голлівудських. Мабуть, це перша гра в моєму житті, на фіналі якої хтілось ридати.

Metro – серія ігор про Метро зроблена українськими розробниками, що є неабияким плюсом для її атмосфери, бо навряд чи якась закордонна компанія змогла б зробити гру, в якій рештки радянського союзу передані так досконало. Якщо любите блукати темними коридорами з ледь жевріючим ліхтарем, сподіваючись, що вас не з’їдять, то ласкаво прошу до Метро.

The Long Dark — особливо актуальна гра в спекотні дні, які наближаються, бо від неї буквально віє холодом. Це гра-виживастик, де навіть попри акварельну стилістику, моторошно бродити морозною засніженою Канадою, де на кожному кроці на тебе чатують голодні вовки.