До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Партнер дистанції 21 км
  • Офіційний хронометрист
  • Благодійний партнер
  • Спонсор дистанції 10 км
  • Генеральний партнер
  • Cпортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Під патронатом

Новини

17.10.2018

480 697 гривень зібрали українські благодійники в рамках 10-го ювілейного “Фандрайзинг марафону”  

 

480 697 гривень – стільки благодійних коштів зібрали “добрі бігуни” для підопічних 15 фондів та організацій, які брали участь у 10-му ювілейному благодійному “Фандрайзинг марафоні” в рамках міжнародного бігового заходу Wizz Air Kyiv City Marathon 2018, що відбувся у столиці 7 жовтня.

 

Сьогодні організатори Київського марафону, компанія Run Ukraine, оголосили підсумки благочинного проекту, який став традицією престижних бігових заходів. Цього разу 70 фандрайзерів від різних фондів готувалися до забігу на різні дистанції не заради спортивного результату, а для допомоги іншим. 7 жовтня вони вийшли на старт з 11 500 бігунами з 50 країн та здолали свої кілометри, щоб привернути увагу до гострих соціальних проблем та допомогти вирішити їх. Завдяки проекту вони змогли подарувати життя дітям з онкологією, допомогли дітям вадами серця, з синдромом Дауна, ДЦП та реалізували інші благодійні цілі.

 

Фандрайзинг марафон – це добра традиція Run Ukraine, що була започаткована у 2014 році СЕО компанії Дмитром Черніцьким. Вже 4,5 років ми здійснюємо адресну допомогу в рамках наших бігових заходів і щоразу переконуємося у тому, що це має позитивний результат. Фонди і фандрайзери виконують важливу роль у таких ініціативах – вони починають публічно говорити про добрі справи, надихають, залучають інших, своїм прикладом демонструють, що кожен з нас здатен на більше, якщо вірити у свої сили. Бути благодійником – це велика відповідальність. Ми зібрали таку суму завдяки кожному, хто долучився до проекту та зробив пожертву на платформі Української біржі благодійності. Ми будемо продовжувати цю традицію, доки вона дає результат” – коментує директор з маркетингу та комунікацій Run Ukraine Вікторія Веремієнко.  

 

Традиційно до благодійної ініціативи долучились відомі українці: акторка, телеведуча та ресторатор Даша Малахова, акторка студії “Квартал 95” Олена Кравець, співак Артем Півоваров, актор Володимир Горянський, телеведучі Сергій Нікітюк, Слава Варда, Юлія Шпачинська, бізнесмен Гарік Корогодський, ведучі телеканалу “112”, громадська активістка Ліна Дешвар та інші.

 

Особливими учасниками цьогорічного марафону стали діти, які подолали свої символічні дистанції, аби привернути увагу дорослих до своїх проблем. Хлопчик Даня з синдромом Дауна та 11-річна Аліна з муковісцидозом проявили сміливість та пробігли 2 км. У заході також взяла участь команда “Батьківський десант”, яка об’єднала батьків дітей, що здолали рак. Своїм прикладом вони надихають інших повірити у те, що онкологія – це не вирок. Цього разу команда збирала кошти разом з фондом “Запорука”, щоб побудувати центр “Дача” для онкохворих дітей та їх сімей. Допомогли зібрати необхідну суму ведучі телеканалу “Прямий” – Слава Варда та Юлія Шпачинська.    

 

Київський марафон об’єднав тисячі людей навколо спільної мети – змінювати себе і допомагати іншим. У ювілейному 10-му “Фандрайзинг марафоні” 70 фандрайзерів та корпоративних команд об’єднали свої зусилля, аби зібрати кошти на підтримку важкохворих дітей, допомогу бездомним тваринам, підтримку центрів, де живуть знедолені діти, та інших важливих цілей. Цьогоріч вперше участь у фандрайзинговому марафоні взяла команда Української Біржі Благодійності. Ми не змогли залишитися осторонь історії маленької дівчинки Марини, яка жила з вродженою вадою серця. Зараз їй встановили серцевий імплант – оклюдер і тепер вона може насолоджуватися повноцінним здоровим дитинством” , – говорить директор Української Біржі Благодійності Ірина Гуцал.

 

Кожен фонд-учасник “Фандрайзинг марафону” збирав кошти у період з 11 вересня до 12 жовтня включно на платформі Української Біржі Благодійності, яка вже другий рік поспіль виступає благодійним партнером Київського марафону та допомагає здійснювати мрії людей. Збір також тривав на платформі фонду “Таблеточки”.   

 

Під час “Фандрайзинг марафону” кожен фонд-учасник зібрав відповідні суми коштів:

“Таблеточки” – 63 081 грн.

“Запорука”  – 59 192 грн.

Українська Біржа Благодійності  – 55 000 грн.

Навчально-реабілітаційний центр “Джерело”  – 49 307 грн.

“Отчий дім”  – 40 748 грн.

Центр допомоги “Місто щасливих дітей”  – 40 024 грн.

“Серця майбутнього”  – 34 330 грн.

“Помагаєм”  – 31 835 грн.

“Відкриті долоні”  – 30 122 грн.

Happy Paw  – 20 650 грн.

“Щаслива дитина”  – 18 140 грн.

“Даун синдром” – 16 422 грн.

“Кожен може”  – 11 144 грн.

“Щасливе і здорове дитинство” – 10 000 грн.

“Відчуй”  – 702 грн.

 

Загальна сума – 480 697 грн. Серед них на платформі Української Біржі Благодійності зібрано – 417 616  грн.

 

Контакти:

Оксана Модієвська

email: [email protected]

тел.: 050 243 71 50

 

Дар’я Савченко

email: [email protected]

тел.: 067 209 57 54

 

Вікторія Веремієнко

email: [email protected]

тел: 067 995 27 67