До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Партнер дистанції 21 км
  • Офіційний хронометрист
  • Благодійний партнер
  • Спонсор дистанції 10 км
  • Генеральний партнер
  • Cпортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Під патронатом

Новини

13.10.2020

10 порад, як бігати з собакою та отримувати від цього задоволення

31 жовтня-1 листопада у рамках Київського марафону відбудеться унікальний онлайн-забіг з собаками PRO PLAN® DOG RUN ONLINE.

Попереду на вас чекають чудове змагання та час, проведений із вашим собакою. Разом з ТМ PRO PLAN® ми розбиралися, як бігати зі своїм улюбленцем в задоволення та зібрали топ-10 рекомендацій для таких пробіжок.

 

1. Пройдіть ветеринарний огляд

Найкращий спосіб дізнатися, чи готовий вихованець до пробіжок – показати його ветеринарному лікарю. Адже навіть здорова з вигляду собака може мати протипоказання для бігу. Також необхідно зауважити, що цуценятам до 12 місяців не рекомендований біг, так як вони ще не сформовані фізично.

 

2. Обережно обирайте дистанцію

Бігти відразу найдовшу дистанцію – дуже серйозне навантаження для бігуна-початківця, навіть якщо у нього чотири лапи. Вихованець повинен поступово звикати до навантажень і, в першу чергу, отримувати задоволення від пробіжки. Щойно помітите, що бажання бігти у нього зникло, зупиняйтеся і в жодному разі не змушуйте продовжувати. Для початку дистанції в 1 км буде досить, далі  потроху нарощуйте кілометраж, і ви зможете брати участь в триваліших забігах.

3. Проведіть розминку

Не розраховуйте, що вийде бігти відразу від під’їзду: для тварини розминка перед бігом не менш важлива, ніж для людини. Вийшовши на вулицю, собаці необхідно трохи пройтися, зробити всі важливі собачі справи, і тільки потім починати пробіжку.

 

4. Оберіть маршрут

Для пробіжки краще вибирати місцевість без людей і інших собак на шляху, щоб нічого не відволікало.

Обирайте для пробіжки м’які поверхні. Бетон, асфальт і інші жорсткі покриття зашкодять обом бігунам. У вересні може бути ще досить висока температура повітря, і собака може отримати опіки лап від нагрітого асфальту чи бетону.

 

5. Врахуйте погодний фактор

Обов’язково враховуйте погодні умови під час пробіжки. Бігати краще вранці до 8:00 або ввечері після 20:00, коли не так спекотно. Якщо вночі був дощ, то враховуйте , що на грунтових доріжках або на траві може бути слизько і вам, і вашому вихованцю.

Бережіть вихованця від перегріву: ветеринарні лікарі та спортсмени рекомендують не тренуватися при температурі вище 22 градусів.

 

6. Підберіть аксесуари

Під час пробіжки на собаці має бути м’який нашийник або шлея такої конструкції, що не сковує рухів собаки. У жодному разі не можна використовувати строгий нашийник.

Довжина повідця може бути від 2,5 до 5 метрів. Не використовуйте повідок-рулетку для пробіжок, ви не зможете закріпити її на поясі і руки не будуть вільними. Повідець кріпиться на поясі у спортсмена через амортизатор задля безпеки. Використання намордника на собаці дозволяється, тільки потрібно стежити за тим, щоб намордник не заважав собаці дихати.

 

7. Працюйте в команді

Дозвольте собаці «вести» вас по дистанції. Керувати нею за допомогою повідка не потрібно.

Знайдіть команду, щоб концентрувати увагу вихованця на бігу. Перший час ваш вихованець може і буде відволікатись.

 

 

8. Приділіть увагу вихованню

Навчіть чотириногого напарника справлятися з емоціями відносно інших собак, людей, велосипедистів, котів. Тоді пробіжки будуть даватися легше, а для щоденних прогулянок це також корисна навичка.

 

9. Без води – нікуди

Беріть воду не тільки собі, а й вихованцю: собаки теж відновлюються питвом. Є спеціальні «поїлки» для собак, які дуже легко використовувати на вулиці.

 

10. Женіться за задоволенням, а не результатом

Найголовніше правило: будьте уважним до свого вихованця під час пробіжки і не женіться за результатом. Отримайте максимальне задоволення від часу, проведеного з собакою!

 

Реєстрація на онлайн-забіг з собаками PRO PLAN® DOG RUN ONLINE триває: