До старту
залишилось
sponsor
  • Офіційний автомобільний партнер
  • Партнер дистанції 21 км
  • Офіційний хронометрист
  • Благодійний партнер
  • Спонсор дистанції 10 км
  • Генеральний партнер
  • Cпортивний партнер
  • Організатор
  • Офіційний водний партнер
  • Під патронатом

Для ЗМІ

21.07.2017

8-ий Київський марафон збере у столиці понад 12 тисяч бігунів

8 жовтня у столиці пройде восьмий міжнародний Київський марафон Wizz Air Kyiv City Marathon 2017. Організатори бігової події, компанія Run Ukraine, планують зібрати понад 12 тисяч любителів бігу з 55 країн. Очікується рекордна кількість учасників на головній дистанції (42, 195 км) – 1400 бігунів. Про це повідомив генеральний менеджер компанії Дмитро Черніцький під час презентації, що відбулась 20 липня у Ботанічному саду ім. Гришка.  

 

З кожним роком марафонців та любителів бігу стає більше. Зростає і кількість глядачів події. Це мотивує нас покращувати організацію заходу. Цього року ми плануємо долучити нову категорію учасників, для яких створили спеціальні дистанції. Шлях до великої мети треба починати з першого кроку. І ми даємо можливість його зробити – створюємо благодійний забіг на 2 км. Це шанс для початківців відкрити для себе біг та помогти ветеранам АТО повернутися до активного життя ”, – говорить генеральний менеджер Run Ukraine Дмитро Черніцький.

 

Маршрут головної дистанції традиційно пролягатиме в одне коло мальовничими вулицями міста. У порівнянні з минулим роком він зазнав невеликих змін. Старт і фініш –  на Майдані Незалежності. Ознайомитися з повним маршрутом можна на офіційному сайті в розділі “Маршрути

 

Родзинкою Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 стануть медалі. Цього року вперше на медалях фінішерів  головної дистанції буде зображений портрет княгині Ольги; а фінішери півмарафонської дистанції отримають медаль із зображенням легендарних засновників Києва: Кия, Щека і Хорива. Саме за них віддали свої голоси більшість учасників відкритого онлайн-голосування на сайті kyivmarathon.org.

 

Долучитися до міжнародної бігової спільноти та перевірити свої сили можуть як початківці, так і досвідчені бігуни. Варто лише обрати дистанцію та підготуватися до старту. 8 жовтня в рамках Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 відбудуться традиційні забіги на індивідуальних дистанціях: 42, 195 км; 21, 0975 км; 10 км; 5 км; 2 км. Не обов’язково бути професійним атлетом, щоб подолати головну марафонську дистанцію. На 42, 195 км вже зареєструвалась і планує бігти телеведуча “1+1” Марічка Падалко.

 

Цього року програма стартів доповниться новими дистанціями та кубками, а саме:   

 

В рамках 8-го Київського марафону пройде благодійний забіг “Переможці” на дистанції 2 км, присвячений героям однойменного мультимедійного проекту телеканалу “1+1”. Це буде четвертий етап серії забігів “Переможці”. Перші три відбулись в програмі бігових подій Run Ukraine Running League 2017 у Києві, Дніпрі, Одесі. Завдяки реєстраційним внескам та фандрайзерам вже зібрано 473 506,58 гривень на спортивні протези та реабілітацію ветеранів АТО, що постраждали під час бойових дій. Завдяки зборам один із героїв проекту, Олексій Аванесян, вже готується до змагань з новим спортивним протезом. Восени учасники забігу допоможуть зібрати кошти ветерану Віктору Кардашу, що втратив кінцівку, але зберіг оптимізм та бажання займатися спортом.    

Традиційно до бігового заходу долучаються не тільки дорослі бігуни, а й діти. Спеціально для них підготували дитячі забіги на дистанціях: 100 м, 500 м і 1000 м. Кожен маленький фінішер отримає пам’ятну медаль та подарунки.

Біг доступний кожному, хто має бажання стати краще. Найстарший учасник торішнього Київського марафону, 76-річний Олег Шетанков, готується до свого марафону, аби показати результат кращий, ніж минулого року. Він переконався на власному досвіді, що у бігу не існує жодних вікових обмежень. варто лише зробити перший крок.

Вік не зупиняє мене. Я бігаю з молоду. Зараз я регулярно тренуюсь, щоб 8 жовтня пробігти свій марафон. Моя мета – подолати дистанцію за  визначений ліміт часу”, – ділиться своїм враженням 76-річний бігун.

Щоб показати гарний результат на фініші, компанія Run Ukraine пропонує долучитися до програми підготовки, яка проходить у трьох напрямках:

  1. Open Run Day – безкоштовні щосуботні бігові тренування. Розраховані як для початківців, так і для досвідчених бігунів. Старт – 22 липня.
  2. I Will Run – індивідуальна професійна програма підготовки марафонців та півмарафонців.  
  3. Long Training – тестові забіги на 10, 20 та 30 км. Завдяки ним ви зможете перевірити свою сили перед офіційним стартом.

Також на офіційному сайті марафона будуть доступні заочні програми підготовки для тих, хто бажає дистанційно готуватися разом з професіоналами.  

 

Wizz Air Kyiv City Marathon 2017 – престижний біговий захід, якому присвоєно найвищу відмітку (5 зірок) у рейтингу пробігів по шосе Європейської легкоатлетичної асоціації. Дистанції 42,195 км та 21, 0975 км сертифіковано асоціаціює AIMS.

 

Більше інформації та реєстрація на офіційному сайті kyivmarathon.org.

Титульний спонсор – Wizz Air.

 

Контакти для ЗМІ:

Дар’я Савченко

моб.тел: + 38067 209 57  54

email: [email protected]

Вікторія Веремієнко

моб.тел: +380 67 995 27 67

email: [email protected]